60-as Fogadó Kft.

Címünk:
3014 Hort, M3-as autópálya (horti 026/36 hrf.)
az M3-as autópálya 60-as kilométerszelvényénél,
Miskolc és Budapest felé egyaránt.
Telefonszámaink:
06-70/415-3737 és 06-70/333-6777
vagy 06-20/6615103
Pest felé: 06-37/708-837
Miskolc felé: 06-37/800-132
Internet:
www.hatvanasfogado.hu
kapcsolat@hatvanasfogado.hu
Nyitvatartás: 0–24H
(recepció, büfé, motel)
Éttermünk nyitvatartása:
Miskolc felé: 7:30–22:00
Budapest felé: 06:30–21:00

Hogyan történt? 1983-tól napjainkig: A 60-as Fogadó története

A 60-as Fogadó története (alapkôletétele) a nyolcvanas évekre nyúlik vissza. Az autópálya ezen területén (amit szintén a nyolcvanas évek elején nyitottak meg) egy kiépített parkoló volt kialakítva, mindenféle közm? hiányában. Tehát nem volt: víz, villany, csatorna, gáz, illetve telefon sem (sôt, még a metró sem járt).A pusztai, összközm? nélküli körülmények ellenére egy pet­ró­le­um­lámpával pislákoló csárda kezdte el bontogatni szár­nyait.

A közeli falu lett a névadó: Horti Csárda néven kezdte el m?ködését, ezt késôbb átkeresztelve (az akkori politikai kisebbség nagy örömére) Ferde Csárda néven vált a hely ismerté. A tetô igen ferdére sikerült (nem véletlenül), így aztán elég sok csodálója akadt. Az arra járók nézték vadászháznak, templomnak vagy elszabottnak ? mindegy minek nézték, a legfontosabb megtörtént: a helyet megismerték, megkedvelték, forgalmassá tették.

Teltek-múltak az évek, közben megtörtént a rendszerváltás is, a mi kis Csárdánk már egyre sz?kebbnek, kisebbnek bizonyult. A kilencvenes évek elején átépítésekbe, bôvítésekbe kezdtünk, aminek következtében Csárdából Fogadóvá nôttünk. Bôvült a vendégtér, bevezettük a melegkonyhát, és az emeleti részen vendégszobák kaptak helyet. A profilbôvítéseket a betérô vendégek igencsak megkedvelték, és még ismertebbé tették. A Fogadó elé a 60-as szám került (M3-as autópálya 60. km kô), így lett a Fogadó a 60-as Fogadó, amit máig használunk.

Az autópálya egy gyorsforgalmi út, tehát az emberek sietnek. Ennek kapcsán a kilencvenes évek második felében nálunk egy új svédasztalos ebéd, majd ezt követôen reggeli bevezetését határoztuk el. Arra is rájöttünk, hogy az emberek és a Fogadó érdekeit ha összevetjük, mindenki úgy jár jól; ha bármibôl bármennyit (veszik), eszik, iszik, és ezt teheti korlátlanul, akkor igen elégedett lesz. Így lett nálunk (fix áron) minden nap lagzi ? reggel, délben, este dinom-dánom, ami ismert, kedvelt lett (határon innen és túl).

A Fogadó élte a maga napsütötte (és néha borús), de dolgos hétköznapjait. Majd valaki valahol eltüsszentette magát, és kitalált valami hapcit (HACCP). Ezt követôen jött a csatlakozásunk: 2004 EU ? természetesen az Euró­pai Unió és a HACCP szabályait tiszteletben tartva ? újabb kihívások váltak elôttünk ismerté, aminek meg kíván­tunk felelni. A fejlôdés, és a színvonal folyamatos eme­lésének érdekében a 60-as Fogadó vezetôsége egy újabb átfogó felújítás és bôvítés mellett döntött ? ennek vég­eredményeképpen alakult ki a Fogadó jelen­legi for­mája. Bôvültek a vendégterek, az illemhelyek és új kü­lön­ter­mek nyíltak. A régi étteremben külön étel- és italsor fogja fogadni a ven­dégeket. Az új, még nem át­adott étte­rem részben egy kö­zepes méret? shopot fogunk üzemeltetni. Alapélelmiszerek, ajándékok, Hungarikumok és trafik­áruk fogják várni az érdeklôdôket. A vendég szobákat is felújítottuk, kibôvítettük, komfortosabbá és színvonalasabbá tettük.
A szálláshelyeket MOTEL felirattal hirdetjük, a megszállni vágyó autós-motoros vendé­ge­inknek.

Tisztelt Vendégeink!

Az említett változások és fejlesztések teljes egészében el­készültek, ennek ellenére csak részlegesen tudjuk a Fogadót az Önök rendelkezésére bocsátani. A késlekedés oka egy átfogó parkoló fejlesztés és bôvítés, aminek az elôkészületei az épület körül jól láthatók. A parkoló re­mél­hetôleg elôbb-utóbb elkészül (valaki csak meg­építi), a m?szaki átadása után a 60-as Fogadó minden új rész­lege teljes kör?en tudja fogadni a betérni vágyó országút vándorait.

Tisztelt Vendégeink!

Köszönjük megtisztelô bizalmukat, és hogy betértek és betérnek a 60-as Fogadóba! Az én történetem itt nem ér véget, csak abbahagyom… Ígérem, majd folytatom, ha folytathatom!

A történet gazdája:
Vincze Zoltán

Kő pál emlékmű:
A Fogadónál helyezkedik el
az ismert szobrász, Kő Pál
Születéskő nevû alkotása.
Tisztelt Vendégeink!
A térképre kattintva Google Map segítségével
pontosabban is megnézheti, hol talál meg minket.
Ne feledje, hogy az M3-as autópálya mindkét oldalán várjuk Önöket,
tartsanak akár Miskolc, akár Budapest felé!